Syyrialaispoikue syntynyt

Eilen yövuoroon lähtiessäni kurkkasin hamsulaan ja pääsin todistamaan jotain, mitä en vielä ole 15-vuotisen kasvattajanurani aikana aiemmin nähnyt. Nimittäin hamsterin synnytystä. Emot rakentavat yleensä pesänsä piiloon ja synnyttävät siellä, mutta Merkkarin pesä on häkin näkyvimmässä kulmassa vailla näkösuojaa. Synnytys oli tosiaan kesken, kun lähdin töihin, joten en osaa sanoa poikasten määrästä muuta kuin että oli niitä useampi jo mahan alla <3 Nyt vaan varpaat pystyyn, että kaikki sujuu. Päivittelen tänne tilannetta.


Tässä pari kuvaa Merkkarista eli Pienestä Merenneidosta tiineyden loppupäivinä. Merkkari on siis lyhytkarvainen hunaja. Se on tuotu Tanskasta loppuvuodesta 2013, eikä suvusta ole sen kummempaa tietoa.


Ja tässä poikueen isä Peppermint´s Usain Bolt. Bolt on väriltään normaali valkonauhainen laikukas. Bolt on jo lähes kaksivuotias ja yhä terve. Luonteeltaan Bolt on aivan ihana, sijoittunut joskus lemmikkiluokassakin.

Poikasten väreistä on vaikea sanoa tarkkaan, koska Merkkarin sukua ei ole tiedossa. Ainakin keltaisia uroksia ja normaali kilpikonna naaraita pitäisi syntyä osa tullee valkonauhaisina, laikukkaina tai valkonauhaisina laikukkaina. Bolt kantaa ainakin mustaa ja punasilmäisyyden kantamisen näemmekin piakkoin, kun pääsen kurkkimaan pentujen silmien värejä :)

Kommentit