Kesän hiljaiseloa.

Meillä on nyt kesällä vietetty poikastaukoa ennen lomaa. Lomalla kun tulee jonkinverran reissattua ja vaikka hoitaja täällä kävisikin, niin en halua jättää poikasia hänen huolekseen. Minullahan on tänään alkanut juuri kolmen viikon loma ja miten sitä muuten hamsukasvattaja viettelisikään, kuin siivoamalla häkkejä :) Siivoan häkit vähintään kahdessa osassa ja tänään puhtaat pahnat saivat hamsulan syyrialaiset.
Kuvassa puhtaista pahnoista nautiskelee Picus Paremman Puutteessa, lk muke valkonauhainen. Papulle on suunnitteilla poikue alkusyksystä lk keltainen satiini uroksen kanssa. Siivousprojekti jatkunee tällä viikolla vielä campbellien parissa.

Tällä hetkellä hamsulassa on siis vain yhdet poikaset 3 campbellivauvaa yhdistelmästä Geishas Mascotte-Peppermint´s Freesia*. Siellä mönkii vaaleansininen naaras ja normaali täplikäs uros. Lisäksi on yksi naaras, jonka väriä en vielä tiedä, ilmeisesti joku platina, tosi nätti kuitenkin on. Laitan kuvia niistä, kunhan avaavat silmansä. Nämä kyyhkyläiset asuvat edelleen yhdessä eli tuplat saattavat olla tulossa. Lisäksi minulla on myynnissä n. puolivuotiaita normaalin värisiä campsynuorukaisia.

Ajattelin jatkossa kirjoittaa tänne paitsi olevista ja tulevista poikasista ja hamsulan elämästä niin myös esittelyjä hamsulan asukeista kuvien kera. Tässä olisi ensimmäinen.
Peppermint´s Jelena Isinbajeva* "Jelena" on yksi lempparisyyrialaisistani. Jelena syntyi reilu vuosi sitten syyrialaispoikueeseen, johon olin kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen. Jelenan ollessa ainoa kilpikonna jäi se tietysti kotiin veljensä Usain Boltin kanssa. Jelena kehittyi hitaasti. Se alkoi olla valmis vasta n. puolivuotiaana, jonka jälkeen se onkin sijoittunut S-sijoille parissa näyttelyssä jääden kuitenkin sertittä. Ainoan sertinsä se sai hollantilaiselta tuomarilta juhlanäyttelyssä. Jelena on myös 12 poikasen äiti, kun se sai keväällä poikaset, joiden isänä oli lk keltainen Kurpitsansiemen. Poikasiin syntyi valitettavasti myös cremeä, eli Jelenakin on cremen kantaja.

Luonteeltaan Jelena on mukavan rauhallinen, mutta kuitenkin sopivan luonteikas ja utelias


Kommentit