Vähän jo valoakin..

Meillä on nimittäin neljän poikasen campbellipoikue ;) Siinä on varsin mielenkiintoinen väriskaala, kaikki ovat nimittäin hauskasti erivärisiä: Musta valkonauhainen laikukas, sininen valkonauhainen, normaali ja albiino?. Tuo albiino on siitä kumma tapaus, että se näytti pienempänä ihan vaalean crememäiseltä, mutta nyt n. 10pv:n iässä on vaalentunut lähes valkoiseksi. Saa siis nähdä, mita siitä tulee lopulta. Näistä saattaa ehkä tulla max 2 poikasta myyntiin. Tuo musta valkonauhainen jää ainakin kotiin ja tuo vaalea on mahdollisesti varattu jos osoittautuu albiinon sijasta samppanjaksi.. Sukupuolet eivät ole vielä selvillä eli siitäkin riippuu paljon.

Syyrialaispoikueen suhteen tilanne on myös muuttunut sen suhteen, että Tarinan Saffron onkin menossa Turkuun, Vivaldine´s- hamsulaan tekemään poikueensa musta-keltaisen pk uroksen "Taavin" kanssa. Sitä myöten mahdollisesti tulen aikaistamaan muiden naaraideni astutuksia. Ne ovat kuitenkin vielä nuoria, joten astutusajankohta voisi olla aikaisintaan maalis-huhtikuulla. Naaraat ovat siis Lumitähti, lk kyynkynharmaa kilpikonna ja Tanskantuonti lk hunaja. Isäksi toiselle poikueelle tulee luultavasti olemaan Peppermint´s Usain Bolt, lk normaali valkonauhainen laikukas ja toiselle mahdollisesti tanskantuonti pk suklaa-keltainen uros.

Huomasin tuossa askettäin, että talvi on vaatinut veronsa hamsulassa. Nimittäin hamsujen kunto ei ole juuri nyt ihan paras mahdollinen turkkien osalta. Täytynee lisätä ja tehostaa tuoreruokintaa. Meillä on myös syöty viimeisen kuukauden ajan rodoa siemenseoksena ja vaikuttaisi siltä, että se ei varsinkaan tähän vuodenaikaan ole riittävä pohja ruokinnalle. Keittelin eilen puuron soijarouheesta, kaurahiutaleista, seesaminsiemenista, hamppuproteiinista ja öljyistä. Laitoin siihen myös superfood-jauheita joukkoon kokeiluluontoisesti. Hyvin tuntui uppoavan, vaikka epäilin, syövätkö noita jauheita.

Onneksi kevät jo tekee tuloaan ja lämmitystä ei ole pakko pitää täysillä turkkeja kuivattamassa. Pitäisi myös alkaa virittelemään keväistä herneenversojen ym. kasvatusprojektia hamsuille niin saadaan ravinteet kohdilleen.

Kommentit