torstai 13. maaliskuuta 2014

Hamsulasta

 Päätin laittaa vähän hamsulakuvia tänne. Meillä on siis hamstereille oma huone kerrostaloasunnossamme. Hamsuhuone on siitä hyvä, että sotku ja meteli pysyvät tarvittaessa oven takana. Meillä oma huone on välttämätön jo kissojenkin takia. Joskin olen sitä mieltä, että ideaalitilanteessa hamsterit asuisivat samoissa tiloissa, joissa ihmiset viettävät aikaa. Tuolla ne ovat kuitenkin vähän eristyksessä. Ja sinne on erikseen mentävä niitä hoitamaan ja tarkkailemaan.

Campbellit asuvat oikeastaan pelkästään minidunissa ja suurimmaksi osaksi yllä olevassa hyllyssä. Toki pari yksinasujaa on tällä hetkellä flateissa. Pyrin asuttamaan campsyt kaverin kanssa, mutta tälläkin hetkellä, minulla on muutama känkkäränkkä tai tohvelisankari yksin, koska ovat joko joutuneet kiusatuiksi tai kiusanneet muita. Campsyjen tappeluihin on suhtauduttava vakavasti, koska valitettavasti olen joutunut todistamaan jopa toisen osapuolen kuolemaan johtaneita välirikkoja. Jotkut cämpsyt vain ovat tyytyväisempiä yksin. Toki pyrin jalostuksessa suosimaan laumassa toimeentulevia eläimiä, mikäli mahdollista. Tästä voisikin kirjoittaa ihan oman postauksen. Täytyypä laittaa muistiin :)
Sitten kuvaa syyrialaisosastolta. Jos campsyjen asumukset ovat melko yhtenäiset, on syrkkien puolella vähän kirjavampaa. Hamsteri dunia on käytössä tällä hetkellä pari kappaletta. Tässä kuvassa näkyviä sinipohjaisia 40x80cm häkkejä löytyy 4 kpl. Ne olen tilannut 1,5 vuotta sitten zooplussalta. Yksi lasiterraario on niinikään syrkkikäytössä. Lisäksi on noita kulmassa näkyviä vihreäpohjaisia häkkejä ja pari muunkinlaista häkkiä. Toimivimmat ovat mielestäni nuo sinipohjaiset häkit ja dunatkin, jos asukit eivät syö itseään ulos niistä :S Tarkoitus olisi jatkossa vähentää syyrialaisten määrää siten, että mahtuisivat noihin sinipohjaisiin häkkeihin ja duniin. Tässäpä kevyttä esittelyä. Aika paljon jäi mieleen asioita joihin voisi palata myöhemmin ihan koko postauksen voimalla, joten kirjoittelemisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti