Poikaset kasvavat

Syyrialaispoikaset alkavat olla viikon ikäisiä. poikue on aiheuttanut sikäli huolta, että poikasista on karsiutunut noin puolet ja niitä on nyt jäljellä kuusi alun kahdentoista sijasta. En osaa sanoa erityistä syytä, mikä tähän olisi johtanut, muutakuin, että ilmeisesti emo on ne syönyt. Ehkä poikasmäärä vain oli sille liian iso. Muuten Merkkari on ollut hyvä ja huolehtiva emo.


Tässä pari kuvaa joissa näkyy vain pilkahdus poikasista, mutta en ota nyt minkäänlaisia riskejä kuvaamisen suhteen. Kuten kuvastakin tarkkasilmäisimmät voivat huomata on pesässä kaksi perusväriltään mustaa poikasta joiden siis täytyy olla geneettisesti kilpikonnia. Toinen on hyvin valkovoittoinen valkonauhainen laikukas ja toisella on enemmän mustaa. Sitten pesässä on yksi selkeän värimerkillinen eli mitä ilmeisimmin keltainen uros. Loput kolme näyttävat vielä vain todella vaaleilta eli ovat todennäköisesti keltaisia laikukkaita/valkonauhaisia laikukkaita. Yhdistelmästähän syntyy ainoastaan keltaisia uroksia ja kilpikonna naaraita ja molempia nauhalla ja /tai laikuilla.

Palaan poikasten kuulumisiin ja väreihin, kunhan ne vähän kasvavat. Alustavia tiedusteluja voi kuitenkin jo tehdä sähköpostitse.


Kommentit