Juhlanäyttely



Niin sitten Hamsteriyhdistyksen juhlanäyttelykin oli ja meni. Olin ilmoittanut sinne kaksi syyrialaista ja viisi campbellia. Campsyt saivat kaikki arvosanaksi joko Hyvän tai Melko hyvän. Ne eivät saaneet mitään palkintoja. Kuvassa oleva hamsteri on lk satiini uros Mario. Mario oli lyhytkarvaisten Paras veteraani ja sai kunniamaininnan tyypistä. Olin ilmoittanut Marion standardiluokkaan musta-keltaisena, mutta minulle vihjattiin, että se saattaisi olla suklaa-keltainen, mikä voikin olla hyvin mahdollista, se kun on saanut ruskeasilmäsiä poikasiakin. Ensi kerralla sitten ei-standardiin. Pitkäkarvaisia edusti meidän hamsulasta PK normaali uros Ghenadie Ghana, jonka Erittäin hyvä + arvosana lämmitti kovasti. "Reiska" ei saanut mitään palkintoja, mutta pääsipä näyttelyn jälkeen astutuslainaan Anskulle :)

Itse arvostelin myös juhliksessa ulkomuotoluokan talvikot ja roborovskit. Eläimiä oli yhteensä reilut 40, joka on ihan sopiva määrä. Taso ei huimannut päätä, mutta parhaat eläimet kyllä erottuivat joukosta, varsinkin talvikoissa. Erityisesti talvikoilla lämmitti sijoitettujen eläinten laaja värikirjo: Kärkinelikossa oli niin safiiria, helmiäissafiiria kuin normaaliakin.Robot olivat jo vähän kesäterässä. Monesti eläinten kunto elää vuodenaikojen mukaan, eikä kevät usein ole sitä parasta aikaa eläinten kunnon kannalta talven jäljiltä.

Lauantaina sitten Mäntsälään arvostelemaan lemmikkiluokkia. Ennakkotiedoista poiketen arvostelen siellä kaikki hamsterit ennakkoilmoittautumisten vähäisten määrän vuoksi. Tuokaahan sinne siis jälki-ilmoja, vielä mahtuu.


Kommentit