Tuomarin pöydän takaa:kääpiöt

Olin viime lauantaina 24.5 Mäntsälän Keudan avoimien ovien yhteydessä olleessa hamsterinäyttelyssä tuomarina. Tässä kännykameralla napsittuja tunnelmia tuomaripöydän takaa. Näyttelyssä olis siis vain lemmikkiluokat ja paikalla oli 8 syyrialaista ja 16 kääpiötä. Taso oli ihan kohtuullisen hyvä. Tosin ihan sellaisia täydellisesti viimeisteltyjä eläimiä, joita isommissa näyttelyissä on, ei juuri ollut. Erinomaisen arvosanan annoin vain yhdelle kääpiölle ja yhdelle syyrialaiselle. Kääpiöissä oli tosin monta erittäin hyvää eläintä, mutta valitettavan monella oli pitkät kynnet ja ERI jäi niiden takia saamatta.
Tarinan Maskotti sai EH:n ja oli paras veteraani. Oli kivassa kunnossa 19 kuukauden ikäänsä nähden.


 Hiljainen, mutta hilpeä sai EH:n ja oli kääpiöiden PLH2. Kiva roborovski ja oli hyvin käsiteltävissä.
 Vilperi sai ainoana kääpiöistä ERI:n ja oli PLH1 ja BIS. Se oli jo 13 kuukauden ikäinen edelleen timmissä kunnossa ja hyvin viimeistelty näyttelyyn. Kuva ei valitettavasti oikein onnistunut :(
 Axu sai EH:n ja KUMA:n kokonaisuudesta. Luonteeltaan se oli hurmaava, mutta ei ollut niin kiinteässä kunnossa kuin olisin toivonut.
 Kevään keijupölyä sai EH:n ja oli PLH5. Aavistuksen hoikka, muuten mukava :)
 Kevään hento kuiskaus sai EH:n ja oli kääpiöiden tuomarin suosikki. Varsin hoikassa kunnossa sekin, mutta muuten mukava.
 Kielo sai EH:n ja oli PLH4. Pidin siitä, koska se oli vielä kaksikuisena ihanan vauvamainen, eikä ollut vielä kasvanut aikuiseksi. pidän hitaasti kehittyvistä eläimistä. Mielestäni niiden kuuluu olla vielä nuoren oloisia silloin kun ovat nuorten luokassa. Valitettavan monet eläimet ovat parhaimmassa kukoistuksessaan 2-3 kuukauden iässä ja rupsahtavat jo alle puolivuotiaina.


Hulbert sai EH:n ja KUMA:n kokonaisuudesta. Se oli hieman siinä rajalla oliko vähän pullea ja kynnet olivat leikkaamatta.

 Hiroshi sai EH:n, oli PLH3 ja Paras Nuori kääpiö. Se olisi saanut ERI.n jos kynnet olisi leikattu.

Postauksesta tulikin sen verran pitkä, että laitan syyrialaiset omaansa, huomenna julkaistavaan postaukseen.






Kommentit

Lähetä kommentti