sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vihertävää

Meidän hamsut syö kesällä paljon vihreää. Kesäruokavalio koostuu oikeastaan pelkästään siemenseoksesta, vihanneksista, versoista ja yrteistä. Toki siemenseoksen koostumus on mietittävä tällöin tarkkaan ja sen tulee sisältää mm. eläinproteiinia. Poikueet ja emot toki saavat myös mössöjä.

Tuoreet vihanneksethan ovat kesällä hyviä ja edullisia, mutta kannattaa silti kasvattaa jotain itsekkin. Olen joka kesä kasvatellut hamsuille parvekkeella yrttejä, herneenversoja yms. Herneenversot ovat niin helppoja kasvattaa, että suosittelen ihan jokaiselle hamsteriharrastajalle. Hamsut myös pitävät niistä kovasti, ainakin meillä. Lisäksi ovat käytännössä ilmaisia.
 Tässä yrttejä tuloillaan: Basilikaa ja persiljaa. Persilja oli viime kesänä todella satoisaa ja hamsut söi parista ruukusta koko kesän.. Lisäksi istutin Juhlanäyttelystä saamani sitruunamelissan uudelleen :)
 Herneenversoja olen kasvattanut ihan kaupan kuivatuista herneistä. Ei muuta ku multaan ja vettä perään ;)
 Tämä ruoho on kasvatettu siemenseoksen jämistä. Yleensä hamsut jättää ruokakupin pohjalle syömättä juuri nuo viljanjyvät, joista saa kasvattamalla ruohon vaikka kissoille. Tai kelpaa tuo hyvin hamstereillekin..:)

Ja näihinhän ei tarvita edes välttämättä parveketta. Onnistuu ihan ikkunalaudallakin :)

Seuraavaksi onkin tulossa taas näyttelyasiaa. Lupailemani postaukset alkavat mielipiteilläni siitä, millainen on hyvä lemmikkihamsteri ja mitä voi tehdä päästäkseen lähemmäksi hyvää näyttelykuntoa. Homma tosin vähän paisui ja postauksia tulee moonta :)

2 kommenttia:

  1. Tuo sinu herneiden kasvatus saa sen kuulostamaan nii helpolta ja yksinkertaselta, mutta toisin tuntuu miulla olevan :) onnistuin just tappamaa mun herneet ja ny ne on siis iha käyttökelvttomii :( :DDDD hamsteritki tuntuu oleva jonki sortin nirsoja et lehdet jäi. mut sit kysyn vaa et laitoikko ne semenet tost vaa multaa ja vettä perää vai herättelikkö niit jotenki ??? :D

    VastaaPoista
  2. Mä laitoin vaan multaan, mut jos liottaa ensin niin tulevat kyllä nopeemmin. Kyllähän ne on mullakin joskus pieleen menny, jos oon esim. unohtanu kastella..

    VastaaPoista