keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Tallinnan eläintarha

Kävimme lomalla Tallinnan eläintarhassa. Olemme käyneet siellä lähes vuosittain ehkä noin kymmenen vuoden ajan. Onhan siellä vielä parannettavaa eläinten oloissa, mutta paljon on tapahtunut viime vuosien aikana. Aitauksia ollaan kovaa vauhtia uudistamassa ja suurentamassa. Tämän kesän uutuus oli uusittu lasten eläintarha. Ajatuksena olisi, että lapset pääsisivät myös koskemaan eläimiä hoitajien läsnäollessa. Sopivan lämpimänä kesäpäivänä, jona eläintarhassa olimme oli eläimet tuotu ulos häkkeineen. Tämä toimi ihan hyvin esim. kanien ja marsujen kohdalla, jotka pupelsivat turetta ruohoa asumuksissaan, mutta luulen, ettei ulos raahattu syyrialainen kauhean paljon nauttinut :S Tuolla se on putkessa..

Tässä pupu lasten eläintarhassa.
 Tässä jyrsijäedustusta elefanttitalolla okahiirien muodossa. Siellä on aiemmin ollut mm. roborovskeja, mutta niitä ei nyt ollut.
 Ja tässä itse elefantti :) Elefanttien alue on ihan viime vuosina remontoitu ja siellä on hyviä infotauluja. Elefantti syö muistaakseni 150kg ruokaa päivässä ja 200l vettä :)

 Ja tässä leijona.
Eläintarhan varsinainen tämän kesän vetonaula on jääkarhunpentu Nora. Karhut asuvat vielä vanhoissa, pienissä neuvostoaikaisissa häkeissä. Niiden hyvä puoli on yleisön kannalta se, että eläimet näkee todella hyvin, kun eivät juuri pääse piiloon (paitsi sisätiloihin). Mekin pääsimme katselemaan Noraa ja sen äitiä lähietäisyydeltä niiden leikkiessä. Harmi, että häkkiverkon takaa ei saanut julkaisukelpoista kuvaa. Toivotaan, että karhut pääsevät pian asiallisempiin tiloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti