Kissajuttuja

Kirjoitellaan välillä tänne jotain kissamaistakin.

Koska varastoistani löytyy erinäisten sattumusten myötä noin 100kg hamsterinruokaa :) tilasin zooplussasta tällä kertaa vain kissoille.
Meillä kissat ovat syöneet aikaisemmin aika paljon Royal Caninia, mutta sen tuoteselosteeseen perinpohjaisemmin tutustuneena tilasin nyt niille kokeiluun vähän lihapitoisempia ruokia. Näistä tuli jo korkattua tuo Applaws, joka taisi olla kaikista lihapitoisin. Ensin katselin, että se ei tunnu oikein kissoille maistuvan, mutta kyllä ne sitä kuitenkin näyttävät syövän. Myös jätösten määrä laatikossa on mielestäni pienempi. Olisiko sitten vaan niin, että kun ruoan lihapitoisuus on isompi niin kissa pärjää pienemmällä ruokamäärällä ja myös jätettä tulee vähemmän..? Niitä viljojahan kissa ei pysty hyödyntämään ja tulevat vain läpi. Palaan pitkäaikaiskokemuksiin ja noihin muihin ruokiin myöhemmin.. Mitä nappulaa muut syöttävät kissoilleen ?

Kasvatan yleensä aina varsinkin kesäisin kissoille ruohoa. Tässä Leevi pääsi ensikosketukseen vastakasvatetun ruohonsa kanssa. Innostus oli niin suurta, ettei herra välittänyt poseerata :)
Olen joskus ostanut ihan erikseen ohran tms. siemeniä ruohon kasvatusta varten, mutta nyt keksin, että ainakin meillä hamsterit jättävät yleensä nuo viljan siemenet kupin pohjalle ja tämän kissojen ruohon olenkin kasvattanut hamsterien tähdesiemenistä. Leikkaan tuosta kyllä välillä hamsuillekkin, kun ruoho alkaa kasvaa turhan pitkäksi.

Kommentit

  1. Meillä syötiin ensin applawwsia pitkään, mutta sitten alkoi vanhempi kissa oireilla oksentamalla välittömästi nappulaa syödessään. Sitten siirryttiin tähän nykyiseen tasta of wildiin. Ei menny kauan aikaa kun vanhempi kissa alkoi taas oksentamaan. Käytettiin lekurilla ja allergioitahan sille on vuosien varrella kehittynyt niin paljon, että se syö nyt vaan sitten natures:menun märkäruokaa ja barffaa. Nuorempi kissa syö taste of wildia :)

    VastaaPoista
  2. Taste of the wildia menee täälläkin. Se muuten pitää paikkaansa että jätösten määrä pienenee lihaprosentin kasvaessa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti