Oulussa

Kävin viime viikonloppuna Oulun seudun jyrsijäharrastajien näyttelyssä Oulussa arvostelemassa ulkomuotoluokan campbellit ja kiinankääpiöhamsterit ja lemmikkiluokan syyrialaiset urokset. Reissu oli todella mukava. Hurautimme edestakaisin lentokoneella ja yövyimme hotellissa.



Kuvia ei tullut näyttelypaikalta otettu, eikä omia eläimiä ollut mukana. Puhtaasti tuomarointireissu siis.

Campbelleja oli näyttelyyn ilmoitettu vain kaksi, eikä niiden taso ollut kummoinen. Kuitenkin eläimissä oli sen verran hyvää, että palkitsin molemmat. Toinen oli campbelleiden ykkönen ja toinen paras veteraani :)

Kiinankääpiöhamstereiden taso oli ihan mukava. Paikalla oli useampi kokonaisuudeltaan kiva normaalin värinen eläin. Palkitsinkin niistä peräti neljä sertifikaateilla. Laikukkaissa taso oli kokonaisuutena huonompi. Vaikka kuviot olivat niillä ihan kohtalaisia, ne olivat normaaleita heikompia päissä, tyypeissä ja turkeissa.

Lemmikkisyyrialaisissa uroksissa taso oli ihan hyvä. Urosmaiseen tyyliin osa eläimistä oli kesän jälkeen hieman lisämassa/lihasten tarpeessa, mutta mahtui joukkoon yksi omaan makuuni pullukkakin :) Turkkien kunnossa oli ehkä eniten sanomista, mikä on ymmärrettävääkin näin kuuman kesän jäljiltä. Erityisesti pitkäkarvaisilla oli niin runsasta karvanvaihtoa, että niillä oli ihan kaljuja läikkiä havaittavissa. Tässä luokassa erottui selkeä kärkikolmikko, jotka olivat melkolailla täydellisesti hoidettuja eläimiä.

Olin myös mukana valitsemassa kaikkien lajien BIS-eläintä. Täytyy sanoa, että marsu, joka voitti kisan aiheutti jälleen pientä marsukuumetta.. Ihana kaveri <3

Kommentit