keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Syyrialaisia syksylle

Tälle syksylle on suunnitteilla yksi syyrialaispoikue. Se on tälle syksylle ainoa ja seuraavat syntyvät sitten keväällä. Astutusajankohta on mahdollisimman pian, heti kun talossamme menossa oleva ikkunaremontti on hamsuhuoneen osalta siinä mallissa, ettei se häiritse odotusta tai imetystä.

Tässä suunniteltu pariskunta <3
 Picus Kaneliomena "Omppu" lyhytkarvainen cinnamon kilpikonna.
Omppu on sellainen tyypillinen keltasukuinen naaras luonteeltaan: vauhtia ja omaa tahtoa löytyy :) Tykkään Ompun tyypistä. Se on sellainen sopusuhtainen ja timmi naaras. Omppu oli kesällä Päivin luona Turussa saamassa poikueen, mutta tiettävästi silloin söi poikasensa mahdollisesti ainakin osittain helteestä johtuen. Toivotaan, että nyt menee paremmin. Ompun suvussa on keltaisten lisäksi lilaa ja tummanharmaata, mutta ei mustaa.
Mario on lyhytkarvainen satiini uros, jonka väri on hieman epäselvä. Sitä on elämänsä aikana luultu cremekeltaiseksi (joka se ei siis todellakaan ole..) keltaiseksi, musta-keltaiseksi, suklaa-keltaiseksi nyt ainakin. Sen väri on muuttunutkin kovasti sen elinaikana. Viimeisin arvaus on ruskeasilmäinen keltainen. Tätä arvausta tukevat myös faktat, joihin lukeutuu mm. Marion aiemmin saama poikue, johon syntyi silloin ruskeasilmäsiä poikasia. Mario on sellainen todella rauhallinen uros. Se ei turhista stressaa, eikä hötkyile.

Tälläisia ihanuuksia siis olisi tulossa. Tiedossa siis on lyhytkarvaisia ja lyhytkarvaisia satiinilapsia tällä tietoa keltaisena, normaalina ja normaali kilpikonnana. Mahdollisuus kaikenlaisiin yllätyksiin toki on, koska Marion suvusta ei ole tarkkaa tietoa kovin pitkälle.

Huomenna onkin viimeinen ilmoittautumispäivä Humppilan näyttelyyn. Täytyykin katsoa vieläkö jotain on ilmoittamatta. Olettehan te muistaneet laittaa ilmoittautumiset ?

4 kommenttia:

  1. Miten lähellä Ompulla suvussa on tuo tummanharmaa/lila? :) Alkoi juuri kiinnostamaan ;)

    VastaaPoista
  2. Miten teillä hoituu tuo ikkunaremontti, voitteko pitää hamsut kotona? Meille on tulossa loppuvuodesta ja mietimme, että hamsut pitää varmaan viedä muualle siksi aikaa, kun on jo kylmät ilmat ja ilmeisesti siitä tulee pölyä yms. aika paljon.

    VastaaPoista
  3. Johanna: Voidaan pitää kotona. Remontti tehdään ikkunoiden vaihtona yhdessä päivässä per talon puoli. Terroja joudutaan toki siirtelemään. Toki jos olis talviaika niin olis toinen juttu.

    VastaaPoista