Linnuilleko ?

Lillebro

Olen jo pitkään terästänyt campsyjen ruokaa linnunsiemenillä. Pääsääntöisesti olen käyttänyt zooplussasta saatavia pienille papukaijoille tarkoitettuja siemenseoksia, joita edustaa kuvassa näkyvä punainen pussi. Toinen vaihtoehto on käyttää ulkolinnun siemenseoksia esim. zooplussasta saatava Lillebro. Toki myös kaupoista saatavia ulkolinnun seoksia voi käyttää, mutta itse olen valitettavan monta kertaa löytänyt niistä jotain ötököitä, eivätkä ne välttämättä ole niin kivoja sisällöltään vaan sisältävät usein paljon kauraa tms.

Vältän campbelleja ruokkiessani sokereita käytännössä lähes kokonaan, satunnaisia omenanpaloja lukuunottamatta. Osittain tästä johtuen annan niille melko surutta rasvaisia siemeniä, joita nämä seokset sisältävät. Siemenet ovat myös melko pieniä esim. hirssiä on Parakeets-seoksessa aika paljon, joten campsyt tykkäävät. Tietenkin myös syyrialaisille voi näitä antaa, mutta eivät ne niin kovasti noista pienistä siemenistä perusta meillä ainakaan.

Yksi asia, mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota campsyille näitä hankkiessa on, että papukaijoille tarkoitetut seokset saattavat sisältää hunajaa. Tämä ei tietenkään diabetesherkille lajeille sovi. Linnunsiemeniä kannattaa muutenkin tarjoilla osana monipuolista ruokavaliota, ovathan ne kuitenkin suunniteltu lintujen, eikä hamstereiden tarpeita silmälläpitäen.


Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille hamstereille ja omistajille täältä sohvan pohjalta!

Kommentit