perjantai 17. huhtikuuta 2015

Platinasta ja vähän hopeoinnistakin

 En ihan hirveästi ole koskaan pitänyt platinasta tai hopeoinnista campbelleilla. Pikemminkin pyrkinyt aina eroon siitä. Edelleenkin olen sitä mieltä, että jos aikoo saada aikaiseksi edes kohtuullisen perusvärin omaavia mustia eläimiä, kannattaa valkoisen tikkauksen omaavat eläimet unohtaa ja käyttää ennemmin melkein mitä tahansa muuta :). Pakko kuitenkin myöntää, että hyvä platina voi olla todella kaunis ja paranee vain vanhetessaan.
 Platina ja hopeointi usein sekoitetaan ja niitä onkin vaikea erottaa toisistaan jos ei ole nähnyt eläintä poikasena. Molemmat vaalenevat iän myötä, mutta merkittävin ja helposti havaittavin ero on se, että hopeointia ei näy poikasilla yleensä lainkaan, Sen sijaan platinat ovat platinoita jo poikasina. Platina on lisäksi yleensä voimakkaampaa ja karvat ovat hopeointia syvemmälle valkoiset, mutta molemmissa kuvioinnissa on kyllä vaihtelua.
Kuvissa poseeraa musta valkonauhainen platina KGG14 Peppermint´s Taikatuuli. Se on nyt 15 kk ikäinen ja alkaa olla täysin valkoinen hennosti näkyvää selkäjuovaa ja kaaria lukuunottamatta. Harmi, ettei minulla ole siitä kuvia nuorena, mutta alla on pari vielä tavallistakin huonompaa kuvaa siitä viime elokuulta, joilloin se oli 7kk ikäinen. Lisäksi hamsteriyhdistyksen sivuilta löytyy siitä kuva, josta voi vähän hahmottaa värin kehitystä. Elokuussa yleisilme oli vielä ehkä enemmän musta kuin valkoinen ja marraskuussakin sillä oli siis vielä selkeästi enemmän mustaa väriä näkyvissä ja valkoinen nauha erottui selkeästi kauttaaltaan. Nyt koko päälipuolen yleisilme on valkoinen.

Täytyykin muistaa kuvata kuvasarja platinasta eri ikäisenä jos niitä vielä joskus syntyy. Taikatuuli on asunut uroksen kanssa lähes koko ikänsä tuloksetta, joten sen suhteen alkaa toivo olla jo menetetty. Tiedä sitten kummassa vika on, mutta en ole raaskinut näitä kyyhkyläisiä erottaakaan, kun ovat niin ihania..<33 kommenttia:

  1. Julkaisu tuli juuri sopivaan aikaan, kun omassa poikueessa tulossa platinaa ja hopeoitua :D

    VastaaPoista
  2. Miten tuo platina/hopea lähtee tulemaan, eli voiko siitä ennustaa kumpi on, jos yksivärisellä poikasella on luovutusiässä harteilla viitta? :)

    VastaaPoista
  3. Jos on luovutusikäisenä jo viitta niin platinaksi sanoisin. Hopeoituminen tulee enemmän vasta iän myötä.

    VastaaPoista