keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Niin ysärii:1996


Vuotta 1996 voidaan pitää jonkinlaisena hamsterikasvatukseni alkamisvuonna. Toisaalta se oli vielä aikaa ennen varsinaista kasvatusta, vaikka ensimmäinen poikue loppuvuodesta syntyikin. Kuitenkin se innostus ja palo hamsteriharrastukseen syttyi juuri tänä vuonna. Tämän voi havaita esimerkiksi noista poskipusseista. Asia ei ehkä ihan kuvasta välity, mutta ne ovat ihan puhkiluetut. Lisäksi kuvasta näkyy, että esimerkiksi näyttelytulokset on tarkasti alleviivattu tiettyjen kasvattajanimien osalta ja muutenkin merkintöjä on tehty. Jos olisi ollut jo keskustelupalstojen aikakausi, olisin varmasti ollut niillä varsinainen hamsterikyselijä :)

Poskipussin jutut olivat tuohon aikaan kasvatuspainotteisia ja tämän vuoden jäsenlehdissä olikin standardiuudistuksesta ja eri värien kasvatuksesta. Muistan, että tykkäsin kovasti Evilammen Sadun jutuista, Erityisesti "Masa ja Elämä" on jäänyt mieleen, kun siinä vähän karskimpi eläinlääkäri amputoi hamsterin jalan vähän omalla tavallaan..:S Nuo kasvatusjutut menivät ehkä vielä vähän yli hilseen, mutta muistan kyllä niitäkin kovasti tavanneeni.

Tänä vuonna aloin käydä myös näyttelyssä Emma-hamsterini kanssa. Ensimmäinen näyttely jossa kävin oli 5.5.96 silloinen PET-luokka, jossa Emma sai ihan hyvät pisteet, mutta ei päässyt palkinnoille. Seuraavaan näyttelyyn ilmoitin Emman virallisena campbellinä, koska PET-tuomari sen toukokuun näyttelyssä sellaiseksi määritti :) Näyttely oli 13.7.96 Hevoshaan koululla, Vantaalla ja siellä kokeiltiin pisteetöntä arvostelua virallisissa luokissa. Emma siirrettiin talvikoihin ja sai kakkosen eli sinisen nauhan. Hamstereita oli tähän aikaan näyttelyissä paljon, 200 kpl meni monta kertaa rikki, eikä tuomareiden vähyyden vuoksi hamstereita saanut ilmoittaa kuin yhteen luokkaan kerrallaan. Tästä se ajatus sitten lähti ja aloin käydä kaikissa lähietäisyyden näyttelyissä.

Ylioppilasjuhlani olivat 29.11.96 ja samana päivänä syntyivät myös ensimmäiset campbellinpoikaseni. Oli ostanut Itäkeskuksen eläinkaupasta edellisenä päivänä albiino campbelli-naaraan, joka oli peräisin kasvattajalta ja omasi sukutaulun ja hienon virallisen nimen Mistelin Season To Have Me. Tämä neitokainen sitten pyöräytti seuraavana aamuna viisi poikasta, jotka olivat kaikki albiinoja ja ajatus kasvattamisesta lähti niiden myötä kytemään.

Loppuvuodesta uskaltauduin myös hamsteriyhdistyksen syyskokoukseen, jossa ilmoitin halukkuudestani hallitukseen ja minut siihen myös valittiin, vaikka kukaan ei minua kokouksessa tuntenutkaan. Tästä vuodesta alkoi siis myös aktiivinen hallituskauteni.

1 kommentti:

  1. Sulla kävi tuon albiinon kanssa vähän niinkuin meillä Kinderin kanssa. :D Tosiaan kotiintuloa seuranneena päivänä syntyivät poikaset.

    VastaaPoista