Pienten jalkojen tepsutusta

Kesän poikastaukoon nyt ohi. Syksyn ensimmäiset poikaset syntyivät mustalle campbellinaaraalle, Peppermint´s Emendille. Näiden poikasten isänä on normaali uros Peppermint´s Diapam. Poikueessa on yksi normaali, yksi opal ja kolme mustaa (umborousta?). Jotain tästä poikueesta tulee varmaan myyntinkin, mutta en osaa vielä sanoa mitä. Myös toinen campsypariskunta on yhdistetty ja siihen odotetaan kivoja täplikkäitä.


 Melskettä alkaa olla myös syrkkirintamalla. Tarinan Takuuhamsulla on nimittäin ainakin 10 poikasta, jotka täyttävät tänään viikon. Takuuhamsu on lyhytkarvainen normaali. Poikueen isä on Peppermint´s Trivial Pursuit, joka on lyhytkarvainen keltainen valkonauhainen. Geneettisesti siis kaikki poikueen naaraat ovat kilpikonnia tai valkokirjokilpikonnia. Urokset sen sijaan keltaisia tai normaaleja nauhalla tai ilman. Olen pari kertaa päässyt kurkistamaan pesään ja näyttäisi jopa siltä, että nämä arviot poikasten väreistä pitäisivät paikkansa, eikä esimerkiksi mustaa näyttäisi syntyneen.

Syrkkipoikasille tarvitaan runsaasti koteja, joten ota yhteyttä jos haaveilet omasta lemmikistä. Poikue näyttää tällä hetkellä ihanan kirjavalta eli kuviollisia löytyy. Jopa valkokirjokilpikonnia näyttäisi olevan ehkä jopa 3 kappaletta. Nämä ovat tosin vielä alustavia arvioita ja periaatteessa vielä on mahdollista, että poikasia karsiutuu. Palailen tähän poikueeseen heti, kun uskallan/saan otettua kuvia näistä poikasista.

Kommentit