torstai 18. helmikuuta 2016

Vauvoja odotellessa

 Instanyl ja Kupla ovat nyt asuneet yhdessä 18 vrk, eli poikasia voisi sen puolesta syntyä milloin tahansa. Instanyl ei kuitenkaan ole osoittanut minkäänlaisia pyöristymisen merkkjä, joten en erottanut pariskuntaa vielä. Campsythän yleensä tiinehtyvät melkolailla nopeasti ja kokemukseni onkin, että jos ei poikasia heti tule, on yleensä jollain jotain vikaa, eikä niitä tule sitten myöhemminkään. Vielä voi tosin odotella rauhassa.


 Toinen pariskunta on myös yhdistetty noin viikkoa ensimmäisen jälkeen. He ovat Peppermint´s Jekovit, opal ja Geisha´s Astounding "Assi", vaaleansininen valkonauhainen täplikäs. Assi todennäköisesti onkin tiineenä, koska on alkanut vähän höykyttää Jekovitia. Ei tosin niin pahasti, että olisin vielä heitä erottanut, mutta kuitenkin. Viikonloppuna viimeistään Jekovit muuttaa omaan asuntoonsa ja Assi jää vauvalomalle.

Seuraavia yhdistelmiä miettiessäni olen huomannut, että parien yhdistämisen kannalta on pienoinen ongelma, että pidän niin paljon täplikkäistä. Minulla ei siis riitä yksiväristä sulhasta tai morsianta kaikille täpläkavereilleni. En haluaisi tehdä kahden täplikkään yhdistelmiä, koska se on minusta eettisesti ongelmallista silmättömien valkoisten syntymisen vuoksi. Nämä kun yleensä kuitenkin elävät 1-2 viikkoa kunnes kuolevat ravinnon puutteeseen (?). Täytyy siis hankkia muutama yksivärinenkin jalostuseläin jostain, kun kotiin on jäänyt viime aikoina lähinnä täplikkäitä omista poikueista.

1 kommentti:

  1. Mulla nyt meni kämpsyhommat ihan pipariksi! :( Ensin naaras tappoi uroksen ilman varoitusta, tai sitten se uros kuoli omia aikojaan kun oli niin vanha, mutta naaras oli syönyt pään pois. Sitten löytyi sinun kasvatti kuolleena, mitään ulkoista syytä en nähnyt :(

    VastaaPoista